1Naučnoistraživački institut „Ibn Sina“ u saradnji s Uredom za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednince u BiH, do 27. do 29. Aprila 2015. godine, organizirao je trodnevni seminar za imame, na temu „Socijalna uloga vjere“. Seminar je održan u hotelu Terme na Ilidži, uz učešće 24 imama sa područja svih muftijstava u Bosni i Hercegovini.

U radu Seminara sudjelovalo je ukupno šest predavača, a sudionici su po njegovom okončanju izrazili zadovoljstvo organizacijom i sadržajem Seminara.

Seminar je svečano otvoren u ponedjeljak, a svečanom otvaranju su prisustvovali i sudionike Seminara pozdravili Husein ef. Smajić, zamjenik Reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH, Nj.e. Seyyed Hossein Rajabi, ambasador I.R.Iran u BiH, te direktor Naučnoistraživačkog instituta „Ibn Sina“ dr. Rouhollah Ghaderi Kangavari i rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH Hamed ef. Efendić. U svim pozdravnim obraćanjima naglašen je značaj ovakvog vida edukacije i razmjene iskustava, kao i unaprijeđenje saradnje u oblasti kulturnog i naučnog rada.

Seminar je završen u srijedu, 29.04.2015. godine ceremonijom tokom koje su certifikate o učešću na Seminaru svim sudionicima dodijelili gospoda Ghaderi, Elnur Salihović rukovodilac Ureda za zekat i Bilal Memišević iz Uprave za ekonomsko i finansijsko poslovanje Rijaseta. Gospodin Memišević kratko se obratio prisutnima istaknuvši značaj ovakvih okupljanja, druženja i edukativnih sadržaja, te zahvalivši organizatorima na uspješnoj organizaciji.

 

Vijest Rijaseta IZ u BiH

http://www.rijaset.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=22213:u-sarajevu-odrzan-seminar-socijalna-uloga-vjere&catid=201&Itemid=457

 

Prilog televizije HEMA  sa Seminara „Socijalna uloga vjere“

https://www.youtube.com/watch?v=CTfDyjQcCbI

 

2345678910