1U Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u ponedjeljak uvečer je promovisana knjiga "Muhammed a.s. čovjek Božiji”, autora Seyyeda Hossein Nasra. Promociju su organizirali Medžlis Islamske zajednice Tuzla i Naučnoistraživački institut "Ibn Sina” iz Sarajeva. O knjizi je govorio akademik Rešid Hafizović.

U djelu "Muhammed a.s. Čovjek Božiji” su mnogo činjeničnije i povijesnije opisani elementi života osobe koja je promjenila ljudsku povijest. Knjiga je, prije svega, namijenjena mladim čitateljima koji nemaju nikakva pristupa tradicionalnim vrelima, a ipak imaju potrebu za jednom tradicionalnom i, istovremeno, savremenom predstavom o životu.
- Ova knjiga, naravno, ne sadrži sve odgovore jer situacija sadašnjeg vremena i Poslanikovog nije ista. Budući da je Poslanik a.s. paradigma koja ne zastarijeva, on će za sva vremena biti urnek za življenje. Najveći broj životnih situacija u kojima se mi danas možemo naći, kada imamo neke izazove ili dvojbe, ili kada ne znamo kako najpametnije postupiti, mislim da se doista mnogi odgovori mogu naći u ovoj knjizi. Kada pogledate samo naslove i poglavlja štiva, onda ćete uočiti koliko su ideje raskošne i tako su poredane da zapravo vidite da su svi suštinski aspekti života pokriveni. Sve to možete poslužiti kao relevantan odgovor na izazove sa kojima se susrećemo, kazao je prof. Hafizović

Kompletan snimak promocije možete gledati na:

https://www.youtube.com/watch?v=IVl09UhA6-c

https://www.youtube.com/watch?v=q8wnExBSIeA

Prilog za medije

https://www.youtube.com/upload

 

234567