1Njegova ekselencija Mahmoud Heidari, ambasador IR Iran u BiH, posjetio je Zimski salon knjige koji se po 14. put održava u Gradskoj galeriji Collegium Artisticum u Sarajevu.

Ambasador Heidari izrazio je zadovoljstvo učešćem Instituta „Ibn Sina“ na ovogodišnjem Zimskom salonu knjige te kazao kako prezentiranje djela iranskih autora na sajmovima knjiga doprinosi zbližavanju i jačanju kulturnih relacija između Irana i BiH.
Direktor Naučnoistraživačkog instituta „Ibn Sina“ u Sarajevu, dr. Kazem Zoghi Barani upoznao je ambasadora Heidarija sa izdavačkom ponudom Instituta te istakao kako je jedno od najnovijih izdanja, knjiga pod naslovom „Islam u kulturnom identitetu Europe“ iz pera akademika Rešida Hafizovića naišla na izuzetno dobar prijem kod čitalačke populacije.
Dr. Zoghi Barani je u nastavku kazao kako je druženje posjetilaca sa autorima i prevoditeljima knjiga doprinjelo većoj posjećenosti štanda Instituta „Ibn Sina“ na Zimskom salonu knjige.
Direktor Instituta u razgovoru sa ambasadorom IR Iran u BiH se također osvrnuo na nekoliko novih izdavačkih poduhvata Instituta „Ibn Sina“ među kojima su: „Riznica mevlevijske mudrosti“, autora Elvira Musića, za koju je uvod napisao ambasador IR Iran u BiH, „Kratak pregled historije perzijske književnosti“, autora Mohammad Ja'far Yahaqqija u prijevodu Ahmeda Zildžića i Munira Drkića, „Savremene političko-geografske karakteristike Bosne i Hercegovine” autora Izeta Bijedića, te „O sufizmu (Bosanski tesavvuf)“, autora Saeida Abedpoura.
Na 14. Zimskom salonu knjige u Sarajevu koji traje od od 13-24 decembra svojim najnovijim izdanjima u oblasti nauke, književnosti, kulture, historije i obrazovanja predstavit će se izdavači iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.